Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Timo Sarpaneva" by Marjatta Sarpaneva # eBook PDF Kindle ePub Free

Timo Sarpaneva

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Timo Sarpaneva
  • Author : Marjatta Sarpaneva
  • Release Date : January 25, 2020
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 72719 KB

Description

Rakkaus ja taide = elÀmÀ

EnsimmÀinen elÀmÀkerta Timo Sarpanevasta, suomalaisen designin kansainvÀlisesti arvostetusta voimahahmosta, jonka työt elÀvÀt edelleen. Kirjaan syvÀlle punottu Timon ja Marjatan rakkaustarina todistaa, miten rakkaus ja taide tekevÀt ehjiksi.

Marjatta Sarpaneva eli lÀhes viisi vuosikymmentÀ miehensÀ taiteilija-muotoilija Timo Sarpanevan rinnalla. Millimetrin tarkkuudella hÀn seurasi miehensÀ kÀdenjÀlkeÀ jokaista yksityiskohtaa myöten oppien luomis- ja suunnittelutyön salat. Kirjassa tÀmÀ syvÀ kokemus synnyttÀÀ ennennÀkemÀttömÀn kuva- ja tekstikerronnan yhdistelmÀn. TarkkanÀköinen tulkinta pÀÀstÀÀ lukijan taiteilijan vierelle, missÀ elÀmÀ ja taide ovat yksi ja sama asia.

Kirja kuljettaa lukijan lÀpi sodan runteleman Helsingin ja sotaa seuranneen taideteollisuuden kultakauden etsien myös syitÀ kultakauden jÀlkeiselle lamaannuksen tilalle. YhtenÀ hetkenÀ Marjatta leikkii kavereineen Stockmannin liukuportaissa ja eksyy sattumalta Timon lasinÀyttelyyn, ja pian ollaankin jo pariskuntana luokkaerojen ja ihmissuhteiden varjostamissa salongeissa. Taiteilija jatkaa tasapainoilua menneisyyden varjoissa, ja kertoja etsii omaa tietÀÀn.

Marjatta Sarpaneva o.s. Svennevig (s. 1944) varttui Helsingin Kalliossa. Keskikoulun jÀlkeen hÀn meni töihin Erva-Latvalan mainostoimistoon. Mallinura aukeni, ja Marjatta kulki suomalaisen muodin vientimatkoilla ympÀri maailmaa. Todelliseksi elÀmÀntyöksi muodostui tiivis yhteistyö elÀmÀnkumppani Timo Sarpanevan kanssa. NykyÀÀn Marjatta Sarpaneva työskentelee Sarpaneva Design Oy:ssÀ.


Download Books "Timo Sarpaneva" PDF ePub Kindle